SIKÇA SORULAN SORULAR 

1-Tek ders sınavına nasıl katılabilirim şartları nedir?

Cevap:  Tek ders sınavına girmek için alttan alınan (başarısız olunan) ders sayısının en fazla 1 (bir) olması gerekmektedir. Ayrıca alttan alınan bu dersin önceki notunun DZ olmaması gerekmektedir. Tek ders sınavına girmek için öğrencilerin dilekçe doldurup öğrenci işlerine teslim etmeleri gerekmektedir. Tek ders sınavına girmek istediğiniz dersten devamsızlıktan kalmışsanız (DZ) veya daha önce söz konusu derse kayıt yapmamışsanız tek ders sınavına giremezsiniz. 

2- Mazeret sınavına nasıl katılabilirim şartları nedir?

Cevap:  Mazeret sınavları sadece ara sınavlar (vize) için düzenlenir. Mazeret sınavlarına  katılmak için geçerli bir mazeret olması gerekmektedir ve bu mazereti bir belgeye dayandırmak gerekmektedir.  Belgeyle birlikte dilekçe doldurulup öğrenci işlerine teslim edilmelidir.

3-Mezun olduktan sonra geçici mezuniyet belgemi veya diplomamı ailemden biri ya da arkadaşım teslim alabilir mi?

Cevap: Geçici mezuniyet ya da diplomayı kişinin kendisi yerine bir başkasının alabilmesi için noter tasdikli vekaletname sunulması şarttır.

4-Ders muafiyet işlemi için ne yapmam gerekli?

Cevap: Yatay geçişle gelmişseniz veya daha önce farklı bir üniversitede herhangi bir önlisans veya lisans programı okumuşsanız transkript belgenizi getirdikten sonra muafiyet dilekçesi doldurup öğrenci işlerine teslim etmeniz gerekmektedir. (Süre 15 Gün)

5-Geçici mezuniyet belgemi nasıl alabilirim?

Cevap: Başarısız dersiniz yoksa mezun olabilirsiniz. Geçici mezuniyet belgesi alabilmek için ilişki kesme belgesini imzalatıp teslim ettikten sonra öğrenci kimliğinizi öğrenci işlerine teslim edip geçici mezuniyet belgesini alabilirsiniz. Öğrenci Kimliğinizi kaybettiyseniz yerel gazeteye ilan verip bir örneğini öğrenci işlerine getirip teslim etmeniz gerekmektedir.

6-Diplomayı nasıl alabilirim?

Cevap: Diploma almak için öncelikle mezuniyet şartlarını sağlamanız gerekmektedir. Mezuniyet şartlarını sağlayan öğreniciler daha önce geçici mezuniyet belgesi almamışlar ise öğrenci işlerine gelip ilişki kesme belgesini imzalatıp ve öğrenci kimliğini teslim ettikten sonra  diplomalarını alabilirler. Öğrenci Kimliğinizi kaybettiyseniz yerel gazeteye ilan verip bir örneğini öğrenci işlerine getirip teslim etmeniz gerekmektedir. Daha önce geçici mezuniyet belgesi almış olan öğrenciler, diploma almaya gelirken geçici mezuniyet belgelerini getirip öğrenci işlerine teslim etmelidirler. Geçici mezuniyet belgesini kaybetmiş olan öğrenciler yerel gazeteye ilan verip bir örneğini öğrenci işlerine teslim etmelidir. 

7- Programda yaz stajları nasıl yapılmaktadır?

Cevap: Muhasebe ve Vergi Uygulamaları önlisans programı öğrencileri stajlarını 1. sınıf bahar dönemi bitiminden sonra yaz aylarında en az 30 iş gününü kapsayacak şekilde yapmaktadırlar. Staj başlatmak için öğrencilerin öğrenci işlerine gelerek zorunlu staj başvuru formunu teslim almaları ve staj yapacağı işletmeye doldurtup kaşeletip/imzalatıp nüfus cüzdanı fotokopisi ile birlikte danışman hocalarına teslim etmeleri gerekmektedir.  Staj başlangıç tarihinden itibaren 30 iş günü süre ile tamamlamaktadır.

8-Öğrenci Kimliğimi kaybettim nasıl yeni öğrenci kimliği çıkarabilirim?

Cevap: Öğrenci İşlerine gelip dilekçe doldurduktan sonra yenisi çıkarabilirsiniz.

9-Telefon numaramı değiştirdim sınav notlarım sms olarak gelmiyor numaramı nasıl güncelleyebilirim?

Cevap: Öğrenciler öğrenci bilgi sisteminde genel bilgiler – iletişim bilgileri kısmından telefon numaralarını güncelleyerek sms hizmetlerinden faydalanabilirler.

10-Otomasyondan profil resmimi güncelleyebilir miyim?

Cevap: Öğrenci bilgi sisteminde profil ayarları kısmından öğrenciler fotoğrafını güncelleyebilirler. Fakat öğrenci işleri yüklenen fotoğrafı uygun bulmazsa fotoğrafı reddedebilir. Uygun bulunan fotoğraflar onaylanır ve profil fotoğrafınız değişir.

11-Mezuniyet töreni için cübbe ve kepi nerden alabiliriz?

Cevap: Mezuniyet törenine katılacak öğrenciler törenden 1 hafta önce öğrenci işlerine öğrenci kimliklerini teslim etmek karşılığında cübbe ve kep alabilirler. Cübbe ve kepleri mezuniyet töreninden sonra geri getirmeyen öğrenciler öğrenci kimliklerini alamaz ve mezun olsalar dahi geçici mezuniyet belgeleri ve diplomalarını alamazlar.

12-Kaydımı nasıl dondurabilirim?

Cevap: Öğrenci işlerine kayıt dondurmak için dilekçe doldurulup teslim edilir. Dilekçe incelenir kayıt dondurmak için mazeret uygun görülürse kabul edilir ve öğrenciye tebliğ edilir.

13-Kaydımı nasıl sildirebilirim?

Cevap: Öğrenci işlerine kayıt sildirmek için dilekçe doldurup teslim edilir ve kaydınız silinir.

14-Sınavdan beklediğim nottan düşük not aldım ne yapmalıyım?

Cevap: Öğrenci işlerine sınav notuna itiraz için dilekçe doldurulup teslim edilir. Dersin öğretim elemanı uygun bulursa sınav kağıdı incelenir ve sebebi ile birlikte öğrenciye bildirilir. Bir hata var ise düzeltilir.

7.04.2025